Familiekermis van woensdag tot en met zondag

ERMELO – Na bijna tien jaar van afwezigheid komt er deze week weer kermis in Ermelo. Van woensdag 5 juli tot en met zondag 9 juli is er een familiekermis op het Raadhuisplein.

In 2014 was er voor het laatst een kermis in Ermelo, toentertijd op de parkeerplaats aan de Jeugdkant. Dat pakte echter, mede door de warmte, zo slecht uit dat de kermisexploitanten na twee dagen weer inpakten. Ook de locatie, aan de rand van het centrum, bleek niet gelukkig gekozen. Of dat op het Raadhuisplein beter wordt, zal blijken.

Zondag

Bij de inrichting van de kermis wordt er rekening gehouden met de fonteinen. De attracties (en bedekking) worden zo geplaatst dat de fonteinen beschermd zijn. Dit omdat er in een eerder stadium veel schade aan de fonteinen was ontstaan. Ook zal er dit jaar voor het eerst op zondag een kermis zijn. De aanvrager van de vergunning heeft, zoals gebruikelijk bij dit soort aanvragen, de buurt geïnformeerd en hij heeft ook contact gehad met de kerken. Er is na publicatie van de vergunningaanvraag geen bezwaar gemaakt en dus is er ontheffing voor de zondag (van 13 tot 18 uur).

Locatie

Waar vroeger de kermis in Ermelo op de Markt was, daarna op het Molenaarsplein en Jeugdkant, lijkt het Raadhuisplein nu de geschiktste locatie. De organisatie heeft er alles aan gedaan om er een echte familiekermis van te maken. Zo komt er een kleinere muziekinstallatie in het dak van de botsauto’s zodat er minder overlast van muziek is en ook zal de muziek na 19.00 zachter worden. Daarnaast is er gekozen voor een geluidsarme aggregaat. De opbouw van de circa 12 attracties is op dinsdag 4 juli van 13.00-21.00 uur. De kermis is op woensdag van 13.00-22.00 uur, donderdag en vrijdag van 14.00-22.00 uur, zaterdag 13.00-22.00 uur en zondag van 13.00- 18.00 uur.