Collectie schoolplaten Horsterschool

ERMELO – Afgelopen donderdag brachten bewoners van zorgcentrum De Amaniet een bezoek aan De Hof van Minemeu in Telgt. Eigenaar Gert Staal wist de senioren kostelijk te vermaken met verhalen over vroeger. In zijn ‘museum’ konden de bezoekers herinneringen ophalen bij het oude keukengerei, de kledij en de bijzondere collectie antieke spullen.

Staal heeft sinds kort ook een collectie oude schoolplaten die vroeger in de Horsterschool hebben gehangen. ,,De bewoners hebben er enorm genoten, ook van de vele foto’s,” vertelt Tirza de Lange, activiteitenbegeleider van de Amaniet. Staal beschikt over een enorme hoeveelheid oude foto’s en hij weet telkens thematisch weer een expositie in te richten. De foto’s zorgden voor herkenning bij de ouderen.

Open Monumentendag

Wie ook eens een kijkje wil nemen in De Hof van Minemeu kan er op Open Monumentendag (9 september) terecht. Speciaal voor deze dag heeft Staal een collectie oude foto's van huizen en boerderijen geselecteerd. Openingstijden op 9 september: vanaf 10.00 tot 17.00 uur.