Op expeditie met giganten uit ver verleden

ERMELO – Maanden hebben ze zitten broeden, niet op plannen, maar op Dino-eieren! Vanaf woensdag 19 juli is tuincentrum De Struukakkers in Ermelo geheel in de ban van dinosaurussen. Ook zijn er delen van een mammoetskelet.

Directeur van museum Het Pakhuis, Patrick Reeuwijk, bracht de mammoetschedel, kaak en slagtand naar het tuincentrum aan de Kolbaanweg. ,,Met de levensgrote dinosaurussen en de mammoetbotten gaan we dus terug in de tijd,” vertelt ondernemer Adriaan Raveling, eigenaar van Struukakkers. ,,Het is superleuk dat we zo met het museum kunnen samenwerken.”

Groene jungle

Van woensdag 19 juli t/m dinsdag 8 augustus verandert het tuincentrum aan de Kolbaanweg in een groene jungle waar de dinosaurussen de baas zijn. Terwijl de (groot)ouders tussen alle bloeiende planten en heesters aan het neuzen zijn, kunnen de (klein)kinderen op expeditie. Lang speuren zal niet nodig zijn. Je vindt de T-Rex en z’n vrienden vrij makkelijk door de reusachtig grote voetsporen die ze achterlaten.

Paleontologen

Er is ook een bottenbak waar de paleontologen in spé kunnen graven. En de museale mammoet. ,,Het skelet heeft jarenlang in de oudheidkamer van het gemeentehuis gestaan,” vertelt Reeuwijk. ,,Daar hebben veel Ermeloërs bijzondere herinneringen aan. Dat we het nu tentoon kunnen stellen in het tuincentrum vinden we ontzettend leuk!” Mammoeten en dinosaurussen leefden niet tegelijkertijd. Toch is de combinatie niet vreemd. Beiden zijn de giganten uit het verleden. Sabeltandtijgers en wolharige mammoeten, zowel gevreesd als achtervolgd door prehistorische jagers, leefden zo’n tienduizend jaar geleden. Dinosaurussen leefden meer dan 65 miljoen jaar geleden, waren er in allerlei soorten en maten en kwamen over de hele wereld voor. Voor Raveling is het vooral iets leuks voor de bezoekers. Op 19 juli wordt deze expeditie officieel om 9.00 uur geopend!