Bosgroep Drie maakt insectenhotel van hout uit de buurt

ERMELO - Vanmorgen heeft wethouder Ronald van Veen een insectenhotel onthuld in Ermelo West. Dit deed hij samen met de dagbesteding van Bosgroep Drie. Zij hebben het insectenhotel gemaakt van overwegend Ermelo's hout. ,,Het boomschors komt uit het Speulderbos en het houten framework komt van naaldbomen van landgoed ‘s HeerenLoo," vertelt Ronald van Veen. ,,Leuk om ook iets te doen in combinatie met m’n oude werkgever."

Waarom een insectenhotel? Het toevoegen van biodiversiteit vergroot het leefklimaat in de wijk. Van een groene buurt word je blij. Het is goed voor de gezondheid. Er zijn dus veel goede redenen om een wijk of buurt nog wat groener te maken. De locatie van het insectenhotel is bewust gekozen, een plek in de zon is nodig voor wilde bijen. De locatie ligt ook vlakbij de proefvlakken in de Lijsterlaan en de natuurtuin is in de nabijheid. 

Lintje

De wethouder heeft samen met medewerkers van Bosgroep Drie het lintje doorgeknipt en de Ermelose vlag van het insectenhotel afgehaald. ,,Dit was echter de tweede vlag die door team Wijkservice om het insectenhotel was gewikkeld voor de opening," vertelt Van Veen. ,,De eerste is tussen 8.00 en 9.00 uur vanochtend gestolen. Dat is een jammerlijke bijsmaak op dit heuglijke moment."