Echtpaar Ruitenberg viert diamanten huwelijk

ERMELO – Het is vandaag groot feest op ’t Kampje, het boerenerf van de familie Ruitenberg-Bakker. Het Ermelose echtpaar is zestig jaar getrouwd en dat wordt groots gevierd. Locoburgemeester Ronald van Veen bracht het bruidspaar vanmiddag een felicitatiebezoek.

,,Een bijzonder moment,” zegt Van Veen, terwijl hij het echtpaar feliciteert met het diamanten jubileum. Henk Ruitenberg woont overigens al zijn hele leven op deze plek. ,,We hadden hier een paar koetjes, een koppel kippen en wat zeugen.” Er werd jarenlang gemolken in het land. Maar die tijd is al een poosje voorbij. ,,Ik heb nog een aantal jaren gewerkt bij Trouw in Putten,” vertelt Henk Ruitenberg.

Koude winter

Zestig jaar geleden, middenin de zomer, werd er getrouwd. ,,Dat was al uitgesteld vanwege de enorm koude winter, waardoor de bouw van het huis uitliep.” Het echtpaar kreeg zes kinderen (vier zonen en twee dochters). Inmiddels zijn er ook 18 kleinkinderen en één achterkleinkind. ,,Je bent nooit uit de kleine kinderen gekomen,” grapt de jongste dochter tegen haar moeder. ,,Nee, ik kan niet stilzitten,” reageert Dirkje Ruitenberg. Ze is blij dat ze samen nog op dit plekje kunnen wonen. Bijzonder is dat hun dochter ook vandaag jarig is. ,,Ze is geboren op onze trouwdag en precies om half twee, het tijdstip waarop wij ook getrouwd zijn. Vandaag is ze 40 jaar geworden. Groot feest, de tent staat al achter het huis. Het erf waar ze al veel mooie herinneringen hebben mogen meemaken.