Jubileumfeest vol scoutingtradities

ERMELO - Vandaag mocht burgemeester Hans van Daalen een Koninklijke Onderscheiding opspelden bij Bruno Buzing. Hij deed dit tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van de Scouting Alexandergroep in Ermelo.

Bruno Buzing (61) ontving de onderscheiding vanwege het vrijwilligerswerk bij de scouting, iets dat hij al 45 jaar doet. Zijn verdiensten liggen dan ook vooral op het terrein van jeugdwelzijn. De burgemeester onderstreepte dan ook het belang van zijn inzet. Scouting is meer dan fikkie stoken en knopen leggen. Scouting Nederland, een organisatie die dit jaar ook vijftig jaar bestaat, is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie, een vereniging waar iedereen bij terecht kan. Buzing was jarenlang de (team-)leider binnen de Alexandergroep. Hij maakte de programma's, bereidde de wekelijkse bijeenkomsten voor en leidde deze. Ook ondersteunde hij bij het materiaal-, gebouw- en voorraadbeheer. Hij begeleidde tevens de weekenden, wandeltochten en de jaarlijkse zomerkampen.

Zonnetje

Inmiddels heeft Bruno Buzing een coördinerende rol van het ondersteunende team. Hij stuurt de vrijwilligers aan en heeft een grote rol bij de happenings rondoom het 50-jarig bestaan van de vereniging. ,,Eén van de woorden bij de omschrijving van Bruno is bescheidenheid,” vertelde Van Daalen tijdens de toespraak. ,,En dat blijkt ook nu. Maar toch willen we je nu even in het zonnetje zetten.” Met deze woorden ontving Buzing de versierselen die horen bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daarna was er alle reden tot een feest, bol van scoutingtradities. En dat begon met het hijssen van de vlag, ditmaal door een touw in brand te steken waardoor het brak en de vlag vanzelf omhoog ging. De eer was aan de burgemeester om dit te doen, een geheel nieuwe ervaring.

goed betaalbaar plus