Educatieve wedstrijd voor basisschoolleerlingen

ERMELO - Van 11 september tot en met 5 oktober doen leerlingen van de Ireneschool mee met de E-waste Race. Zij zamelen zoveel mogelijk oude, kapotte elektronische apparaten (e-waste) in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Wethouder Ronald van Veen gaf op 4 september het startsein voor de educatieve race en hielp de leerlingen op weg door hen een oud toetsenbord te overhandigen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Er valt nog een wereld te winnen op het gebied van e-waste inzameling. De helft van het elektronische afval wordt niet ingezameld en verdwijnt op zolder, in de gangkast of belandt in de afvalbak. Zonde, want in veel van deze apparaten zitten waardevolle en bruikbare materialen die een tweede leven verdienen.

Ophalen

Tussen 11 september en 5 oktober kan iedereen gemakkelijk en gratis (klein) elektronisch afval thuis laten ophalen of wegbrengen. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, een kapotte waterkoker, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Er mogen geen losse batterijen of accu’s ingeleverd worden. Meld elektronisch afval online aan via www.ewasterace.nl. Als dank voor uw bijdrage ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde afval, de school met de meeste punten wint een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam.