Wijnbedrijven zetten de deur open 

ERMELO - De Wijngaarden Open Dagen 2023 staan weer voor de deur! In deze periode openen ruim veertig wijnboeren de deuren voor wijnliefhebbers en toeristen. Met als hoogtepunt het derde weekend van september, waarin je maar liefst dertig wijnbedrijven door het hele land kunt bezoeken. Op zaterdag 16 september is er een open dag bij Wijngaard Telgt. De wijngaard is geopend vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

Dit is hét moment om kennis te maken met wijnen uit eigen land. Maak kennis met het Ermelose wijnbedrijf. Hoe wordt wijn gemaakt in Nederland? Welke druivenrassen staan er aangeplant? En hoe smaken de wijnen van die koude Hollandse grond eigenlijk? Natuurlijk zijn de Telgter Wijnen ook te proeven en te koop. 

Tuinen

Ook is Henk van Diermen (De imker) aanwezig, om te vertellen over zijn passie en zijn bijenvolk. De bijenkasten van Van Diermen zijn bij de wijngaard gestald. Natuurlijk kan men de honing dan proeven en kopen. Ook staat Henk Reijers er weer z’n vers gerookte broodjes zalm te verkopen. www.wijngaardtelgt.nl of via 06-15451247. Naast de wijngaard zijn er ook nog twaalf tuinen in de omgeving te bezichtigen, want op deze dag is het ook de laatste mogelijkheid om de deelnemende tuinen van de 3 seizoenen tuinenroute bezoeken. Ieder seizoen was er een dag waarop deze tuinen geopend waren voor publiek. De tuinen liggen in Ermelo en Harderwijk en zijn geopend van 10.00-16.00 uur. Voor meer informatie over de deelnemende tuinen kunt u kijken op www.seizoenentuinenroute.com