Singer-songwriter op het podium met 'Hometown' 

ERMELO – Thijs van der Meulen, de voormalige frontman van Backgammon, lanceerde begin deze maand zijn nieuwe song ‘Hometown’. Het is een ode aan het dorp waar hij is opgegroeid, Ermelo. Op 6 oktober wordt de nieuwe EP gereleased.

De singer-songwriter heeft al menig nummer op zijn naam staan. Voor zijn nieuwste EP ging hij in juni naar Amerika. ,,Samen met een aantal Amerikaanse vrienden zijn we de studio ingedoken en hebben we muziek opgenomen.” Hometown schreef Van der Meulen al in 2020. ,,Ik was destijds van plan om in Amsterdam te gaan studeren en zocht daar woonruimte.” Het wonen en studeren in de hoofdstad viel hem echter zwaar en was van korte duur. ,,Ik kan ook niet goed tegen de drukte,” vertelt hij lachend. ,,Snel ging ik weer terug naar Ermelo. Ik heb de plek hier echt omarmd, de rust en het bos. En alles is nog steeds dichtbij!”

Muziekindustrie

Drukte was er ook in Amerika. Thijs van der Meulen vloog naar Atlanta. ,,Dat is een stad van contrasten, niet een hele vrolijke stad. Maar wel één van de grootste steden in Georgia met veel nationaliteiten. Atlanta heeft een grote muziekindustrie en een R&B cultuur. ,,Ik heb veel gezien en geproefd. We zijn veel in de stad geweest.” De Ermelose muzikant luistert graag naar jaren ’70 muziek. En in Amerika kent Van der Meulen verschillende muzikanten, gelijkgestemden. ,,Het zit bij hen in het bloed. Het gaat dan om klassiek Americana (een verzamelnaam voor een muziekstijl waar een grote verscheidenheid aan artiesten bij in valt te delen – red.).”

Ondergedompeld 

Drie weken verbleef de Ermeloër in de USA. Hij werd ondergedompeld in het dagelijks leven daar. Nu is hij terug op de Veluwe. ,,Ik ben hier gelukkig. Ik hou van reizen en geniet van andere culturen, maar hou van ons dorp.” En hoewel het lastig is om van muziek te leven, is hij een tevreden mens. ,,Als muzikant is het heel moeilijk om rond te komen. Gelukkig kan ik op de camping van mijn ouders werken. Toch heb ik een rijk leven. Ik ontmoet veel mensen en kan bijna gratis de wereld rond.. met mijn contacten en door overal op te treden.” Roofman heeft regelmatig optredens, in Dordrecht, Zaandam, Eemnes en in oktober in Apeldoorn in de Gigant.