Over de wolf, Pekingeenden en Piet Schrijvers

ERMELO - Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit De Dorpskamer in Ermelo. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de wolf die het uitgestrekte buitengebied van Ermelo onveilig maakt.

Omwonenden ervaren al jaren overlast van een eendenslachterij waar jaarlijks miljoenen pekingeenden voor de bijl gaan. Waarom laat de gemeente deze kwestie op zijn beloop? Verder: lokale legende Piet Schrijvers zou de wedstrijd van zijn leven, de WK-finale van 1978, níet spelen. Had Oranje met Schrijvers onder de lat, meer kans gehad om wereldkampioen te worden? Erik en Frank bespreken het met Evert ten Napel en Henk Timmer.

Weinig te beleven

Ook gaat het in deze uitzending over burlende herten en hoe je die hitsige lokroep zo natuurgetrouw imiteert dat een bronstig hert erin tuint. En: de jonge schrijfster Lotte Kok groeide op in Ermelo: “daar viel heel erg weinig te beleven”. Toch put ze in haar werk inspiratie uit het dorp en de omgeving. Roofman (Thijs van der Meulen) verzorgt de live muziek. U bent van harte welkom om de uitzending op 24 september bij te wonen. Inloop 19.30 tot 20.00 uur.
De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl