Museum Het Pakhuis ontwikkelt programma met coördinaten en codes 

ERMELO – Deze week duiken ruim 250 leerlingen van Christelijk College Groevenbeek de geschiedenis van Ermelo. Aan de hand van coördinaten en opdrachten wandelen ze door het dorp en maken ze kennis met het verleden.

QR-codes en audiofragmenten zijn handvatten om zelf op zoek te gaan naar informatie over gebouwen, straatnamen en markante inwoners. ,,Het is echt een leuke manier om anders te kijken,” zegt Anne, een van de leerlingen, na afloop. Met de telefoon in de hand en een geheimcode vinden ze uiteindelijk de clue van het verhaal in museum Het Pakhuis.

Route

,,We hebben dit programma ontwikkeld voor de buitenles van Groevenbeek,” vertelt museumdocent Maud Onderweegs. ,,Als team hebben we in korte tijd een inhoudelijk programma op maat gemaakt.” Het leuke is dat leerlingen op deze manier samen aan het werk gaan op zoek naar de juiste antwoorden. ,,En dan kom je op plaatsen waar je nog nooit geweest bent,” aldus Anne. ,,We gingen over het terrein van Veldwijk en kwamen zelfs op een hele oude begraafplaats.” Onderweegs: ,,Het leuke is dat we de routes nu gemaakt hebben voor leerlingen, maar volgende week donderdagmiddag kunnen ook gezinnen meedoen.” Kijk voor meer informatie op de website www.hetpakhuisermelo.nl