Smokkelbos voor kinderen

ERMELO - Het Open Doors Bezoekerscentrum ontving donderdag zijn 10.000e bezoeker. Jantine Driessen uit Wageningen was de gelukkige, toen zij samen met een aantal familieleden naar Ermelo was gekomen. Driessen kreeg een bos bloemen en enkele boeken cadeau.

In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan de Harderwijkerweg in Ermelo. Bezoekers ervaren door middel van beeld, geluid, en verhalen van rondleiders die zelf reisden naar landen waar christenen worden vervolgd en hen persoonlijk ontmoetten wat het betekent om geen vrijheid van godsdienst te kennen. Ook ontdekken bezoekers welk verschil de hulp van Open Doors aan vervolgde christenen maakt. Het was voor Jantine Driessen de tweede keer dat ze het bezoekerscentrum bezocht. In augustus was ze met haar ouders geweest en zo onder de indruk geraakt, dat ze het verhaal over de vervolgde kerk opnieuw wilde meebeleven. ,,Het bezoekerscentrum is super mooi en professioneel opgezet”, vertelde ze. ,,Het is belangrijk dat er aandacht is voor de vervolgde kerk. Het bezoekerscentrum draagt bij aan nog meer bewustwording dankzij het inspirerende verhaal van Bijbelsmokkelaar Anne van der Bijl. Want de vervolging van christenen gaat nog steeds door.”

Smokkelbos

Het Open Doors Bezoekerscentrum is gratis toegankelijk, evenals het sinds kort geopende Smokkelbos ernaast. Daar kunnen kinderen spelenderwijs leren over Bijbelverspreiding en ontdekken wat vervolging betekent voor christenen wereldwijd.