Gedeputeerde komt voor tweede gesprek naar Ermelo

ERMELO - Op maandag 6 november komt gedeputeerde Ans Mol voor de tweede maal naar Ermelo om te praten over windpark Horst&Telgt. Er is een extra raadsvergadering gepland om 19.00 uur in de raadzaal van het Huis van Ermelo. De gemeenteraad diende moties in over het windpark. Vervolgens bood Provincie Gelderland aan, om haar besluit over het windpark toe te lichten aan de raad. Daarom was er op woensdag 30 augustus een eerste gesprek met Mol.

De raadsvergadering op 6 november is een vervolggesprek. De specifieke gespreksonderwerpen worden op 3 november bekendgemaakt via de raadsinformatiepagina. Het is een openbare vergadering. Er is geen mogelijkheid tot inspreken. Iedereen is welkom om de vergadering bij te wonen: in de raadszaal of digitaal via het gemeenteraad systeem.

Provinciaal Inpassingsplan 

Prowind en energiecoöperatie Veluwe-Energie willen een windpark bouwen van 5 + 2 windturbines. Het windpark is gepland in het gebied tussen de A28 en de kernen Horst en Telgt. De locatie van windpark Horst en Telgt, ligt in een zoekgebied in de Regionale Energiestrategie (RES) Noord-Veluwe. Provincie Gelderland stelt een provinciaal inpassingsplan op voor dit windpark.