Ijsbaan op 't Weitje krijgt Argentijns tintje

ERMELO – IJs in Ermelo krijgt een Argentijns tintje. Er is namelijk een unieke samenwerking tussen de Ermelose stichting en Salentein. De Nijkerkse organisatie zal dit jaar de horecaruimte op de ijsbaan runnen. IJs in Ermelo was op zoek naar een horecapartner en Bowien van Bilsen zag namens Salentein wel kansen in samenwerking. Ook operationeel manager van Salentein Robert Leussink stemde in.

Bowien van Bilsen was samen met horecaondernemer Marco van Dijk verantwoordelijk voor de horeca tijdens de eerste editie van IJs in Ermelo. ,,Met heel veel plezier hebben we dat gedaan,” vertelt Van Bilsen die inmiddels bij Salentein werkt. Dit bedrijf produceert Argentijnse wijnen van de allerhoogste kwaliteit. Dit doel wordt nagestreefd met respect voor én ondersteuning van de mensen, de natuur en de gemeenschap in Argentinië. Daarnaast blijft het wijnbedrijf zich inzetten voor de bevolking van Argentinië.

Argentijns

,,We hebben allemaal hetzelfde gevoel van gastvrijheid,” aldus Van Bilsen. Natuurlijk zullen er tijdens het Ermelose winterevenement ook Salentein items komen in de horeca. ,,Op zaterdagavond komen er special editions met een Argentijnse touch,” vervolgt ze. Ook in de aankleding van de ruimte zal Salentein te zien zijn. Zowel het bestuur van de ijsbaan als het Nijkerkse wijnbedrijf hopen op een langdurige samenwerking. ,,We moeten natuurlijk wel kijken of dit concept aanslaat,” vult Marco van Dijk aan.
De ijsbaan op ’t Weitje gaat op woensdag 29 november open. Naast het vrij schaatsen organiseert IJs in Ermelo verschillende (sociale) evenementen voor iedereen. Wie wil schaatsen kan er terecht tot en met 6 januari. Voor meer informatie www.ijsinermelo.nl