Het Sinterklaasfeest begint al een dagje eerder!

ERMELO - Al voordat Sinterklaas arriveert, zetten Pieten de winkelstraat in de spotligts. De straat krijgt dit jaar een magisch tintje met een avontuur voor kinderen tijdens de Sinterklaasroute. Er is een Schattepiet die de komende week in verschillende etalages bijzondere lichtjes verstopt en waarbij er korte filmpjes te zien zijn. Kinderen kunnen deze magische route met een armbandje activeren.

Het Pakjeshuis heeft dit jaar samen met het Centrum Management Ermelo een nieuw evenement ontwikkeld. Gezinnen kunnen samen de magische route door het dorp lopen en op verschillende locaties de magie ervaren. Wanneer de kinderen het armbandje tegen een plaatje houden gaan de lampjes branden. Samen met hun (groot)ouders speuren ze naar de schatstickers op de etalages en beleven ze het avontuur. En als ze de bandjes weer inleveren bij PLUS Berntsen dan krijgen ze een verrassing!

VIP-avond

Op vrijdagavond 17 november is de VIP-avond. De start is vanaf het Molenaarsplein, het plein voor Het Pakjeshuis. Op deze avond gaan de lampjes voor het eerst aan en Schattepiet maakt haar entree in Ermelo. Kinderen kunnen dan ook met haar op de foto. Het wordt alleen een verrassing waar ze op zal duiken. De jonge deelnemers beleven het avontuur. Tot slot helpen ze met glitterstenen de schatkist van Sinterklaas versieren. Dat doen ze samen met Tante Jo bij PLUS Berntsen. Het wordt een hele speciale avond. Temeer omdat de schatkist met alle steentjes tijdens de intocht naar het museum wordt gebracht. En zoals het een echte schat betaamt, komt deze in een grote vitrine in Het Pakjeshuis.

Bandjes

Om de magische route te kunnen beleven kunnen de bandjes worden opgehaald bij de VVV Ermelo en bij Het Pakjeshuis. De bandjes zijn vrijdag vanaf 16.30 uur af te halen.  Kosten voor deelname 1,75 per kind (vanaf 1 jaar). De magische route kan daarna op ieder moment worden gelopen tot 5 december. Dit gebeurt op eigen gelegenheid. Het eindpunt is PLUS Berntsen op de Markt waar de bandjes weer ingeleverd kunnen worden.