Ontbijten met Sinterklaas

ERMELO - De schatkist, die wekenlang verdwenen was, staat sinds de intocht afgelopen zaterdag in het Pakjeshuis. De Hoofdpiet bracht deze mee naar het Molenaarsplein met de rijtoer door het centrum. Daar opende de Sint onder grote belangstelling het Pakjeshuis op het Molenaarsplein. 

In het Pakjeshuis is het de komende weken groot feest. Met de Pieten in de ballenbak, pannenkoeken eten, wafels en popcorn bakken. En welk kind wil nou niet ontbijten met Sinterklaas? De allerkleinste kinderen kunnen naar hartenlust spelen, voor de iets grotere kinderen zijn er workshops en spelletjes. Ook is er weer een theatervoorstelling van Theatergroep Spiegel en gaat Sinterklaas schaatsen op de ijsbaan op ’t Weitje. Het belooft dus niet alleen leuk, maar ook lekker te worden in het Pakjeshuis. Sint heeft bevestigd ontzettend blij te zijn met het Pakjeshuis waar jaarlijks meer dan drieduizend kinderen komen. 

Reserveren

Afgelopen week zijn schilders en stylisten nog druk geweest om alles in het museum weer in Sinterklaas-stijl te maken. ,,Gelukkig hebben we hulp van heel veel vrijwilligers om er ook dit jaar weer een feest van te maken,” aldus Tante Jo. Die laatste komt natuurlijk ook met regelmaat naar het Pakjeshuis.,,Alle kinderen zijn natuurlijk welkom op woensdagmiddag en zaterdag in het Pakjeshuis,” zegt directeur Patrick Reeuwijk. Ook dit jaar komen er weer veel schoolklassen op bezoek. Reeuwijk: ,,Voor een aantal activiteiten is het belangrijk om een kaartje te reserveren!” Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het hele programma is te vinden op www.hetpakjeshuisermelo.nl.