Horecaondernemers geraakt door enorme belangstelling

ERMELO – Vanmiddag mochten Ria en John Schneider met een dubbel gevoel hun Sportcafé Calluna sluiten. ,,Zoveel mensen om je heen, dat doet je wel wat, reageert John Schneider. Sinds 2006 was hij samen met zijn vrouw de uitbater van de horeca in het sportcentrum.

Met de opening van het nieuwe sportcentrum De Zanderij in zicht, valt het doek voor Schneider. In een bomvol sportcafé haalde hij nog eenmaal herinneringen op en kon iedereen het echtpaar de hand schudden. Vooral leden van de verschillende verenigingen kwamen de tap leegmaken en proosten op de nieuwe fase die Schneider echt gegund is.

Corona

Na jarenlange onzekerheid mogen deze horecaondernemers nu even gaan genieten van rust. ,,Even helemaal niks,” zegt John Schneider. Natuurlijk gaat het hem nog steeds aan het hart. Hoe graag had hij tot zijn pensioen in het sportcafé achter de bar gestaan. Maar plannen voor het nieuwe sportcentrum met een andere exploitatie maakt dat dit niet tot de mogelijkheden behoort. En dat was niet het enige dat de plannen van Schneider verstoorde. Ook de coronaperiode heeft zwaar gedrukt op zijn schouders. Zeventien jaar lang was Schneider te vinden in zijn ‘honk’, het Sportcafé in sportcentrum Calluna in Ermelo. ,,Dan kwamen de jonge gezinnen met dat kleine spul lekker badderen en daarna warme chocomel drinken,” vertelde hij eerder. Corona, en alle bijbehorende maatregelen, zorgde dat mensen wegbleven en hij geen gasten mocht ontvangen. Daarna is het nooit meer hetzelfde geworden. Voor Schneider zit het er nu op. ,,We gaan vakantie vieren in Spanje, daarna ga ik op zoek naar werk.” Waarschijnlijk niet in de horeca, laat John Schneider nog even lachend weten. Toch is het Ermelose echtpaar ontroerd door de enorme belangstelling vandaag. ,,Ik hou het nog net droog,” zegt Ria Schneider met een brok in haar keel. Het sportcafé heeft jarenlang een centrale functie vervuld voor verenigingen en de wijk. Daar hebben de Schneiders een belangrijke rol in vervuld.