'Het levert me geluk op'

ERMELO - De formule is goed uitgedacht en ook dit jaar goed uitgevoerd; de ijsbaan op ’t Weitje was een megasucces! ,,Natuurlijk is het veel werk, maar het levert me ook geluk op! Het is een evenement met een gouden randje," aldus voorzitter Jan Carel Schepenaar. Een evenement met 15.000 bezoekers, 3.000 meer dan vorig jaar.

Dit jaar was de ijsbaan met vijf meter verlengd. ,,Een paar extra slagen, maar voor veel mensen net dat beetje meer." Schepenaar vertelt dat de tekeningen voor volgend jaar, met een aantal aanpassingen, alweer klaar zijn. ,,Het is zo mooi als je ziet hoe vrijwilligers onderling dingen regelen en samen zoveel lol hebben." De voorzitter scrollt door de foto's van de afgelopen weken. Hij stopt bij een foto van een oude dame die met zorgcentrum De Amaniet naar de ijsbaan is gekomen. ,,Dat gezicht, dat ontroert me. Dan springen de tranen me in de ogen." 

Salentein

Vooral in de horeca, die dit jaar in handen was van de Salentein, zijn flinke stappen gezet. ,,Die samenwerking zetten we volgend jaar voort," vertelt Schepenaar. De Nijkerkse organisatie runde voor het eerst de horecaruimte op de ijsbaan. Bowien van Bilsen zag namens Salentein wel kansen in deze samenwerking. ,,Volgende editie kunnen we dingen beter gaan plannen, ruim vantevoren," vult Van Bilsen aan. Ze denkt hierbij bijvoorbeeld aan bedrijfsborrels op rustige tijden. Het winterse avontuur is inmiddels een begrip. Het sociaal maatschappelijke karakter is hierbij essentieel. ,,Als je dit evenement sponsort, dan doe je dat niet voor een sponsorbord, je doet dat echt voor een ander," meldt de voorzitter van de organisatie. ,,Zonder sponsoren kunnen we niets." momenteel zijn er zo'n 120 sponsoren. ,,En natuurlijk moeten we onze vrijwilligers niet vergeten." Of Schepenaar volgend jaar nog aan het roer staat, wil hij nog niet zeggen. ,,Het is toch een beetje je kindje. Ik word hier heel blij van."