Stille kracht achter Ermelo van NU

ERMELO - Afgelopen donderdag, 4 januari, is Otto Dekker in het St Jansdal na een kort ziekbed overleden. Deze geboren en getogen Ermeloër was de eigenaar van Art en Web, het bedrijf dat vanaf het begin ook betrokken was bij de digitale nieuwssite Ermelo van NU. Sinds het voorjaar wist Otto dat hij ziek was. Dat hem nog maar zo kort gegeven was, was een verrassing voor iedereen.

Otto werd op 11 juli 1964 op de Groeneweg 29 in Ermelo geboren. Hier woonde hij ook tot zijn dood. Ondernemer Leo van der Velden kende Otto van jongs af aan. ,,Hij kwam over de vloer bij mijn oudere broers. We zijn elkaar nooit uit het oog verloren en stonden voor elkaar klaar wanneer het nodig was.” Otto Dekker ging met zijn MTS diploma op zak aan het werk bij Intronics in Barneveld. Daar is hij blijven werken als manager businessdevelopment. Daarnaast was hij heel kundig op ICT vlak en hielp hij klanten uit de omgeving vanuit zijn eigen bedrijf. ,,Ja, vanaf 2009 was hij onze steun en toeverlaat op ICT gebied voor ons gezin en ons bedrijf,” beaamt Leo van der Velden. Net na de jaarwisseling belde dochter Carmen dat het niet goed ging met Otto. ,,Ik heb woensdagmiddag 3 kwartier aan zijn bed gezeten en hij stond erop dat ik er vrijdag weer zou zijn,” vertelt Leo van der Velden. ,,Donderdagmiddag kreeg ik bericht dat Otto niet meer onder ons is.”

Rots in de branding

Voor Ermelo van NU heeft Otto Dekker heel veel betekend. Hij heeft in het voortraject (ruim tien jaar geleden) meegedacht en ontwikkeld. ,,En als er al eens iets vast liep, dan loste hij het direct op,” vertelt Natalie Overkamp. ,,Hij was onze rots in de branding. Ik wist hoe het er aan de voorkant uit moest zien en hij maakte het achter de schermen. Een stille kracht! We gaan hem enorm missen.” Otto zat in een aantal gemeentelijke commissies en hij was regelmatig in het dorp te vinden om een drankje te drinken met z’n vrienden. Otto laat twee kinderen na: Carmen en Antoine. Voor hun is het gemis het grootst. Op woensdagavond 10 januari is er gelegenheid om de familie te condoleren van 19.00 – 20.00 in Uitvaartcentrum de Weydenhof. Vrijdag wordt Otto naar zijn laatste rustplaats gebracht op de Koningsvaren. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden. Er is de mogelijkheid om digitaal te condoleren via deze link. https://afscheid.nabestaandenloket.nl/otto-dekker