Maatschappelijke organisaties weten bedrijfsleven te vinden

ERMELO – Gisteravond vond er in de aula van Christelijk College Groevenbeek de zesde editie plaats van de Ermelose Beursvloer. Het doel van de Beursvloer is om bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen en daarbij iets voor elkaar te betekenen. Dit wel met gesloten beurzen.

De Beursvloer wordt georganiseerd door een projectgroep bestaande uit Hanneke Starre van Welzijn Ermelo, Marcel Korving (Rabobank), Roelie Bakker (Groevenbeek) en Peter van den Berg (2Zaken). De matches worden gecontroleerd door notaris Sandra Jacobs, die ook een bedrag ‘hangt’ aan de afgesloten matches. Speaker Hans van Zetten, die alle edities aan elkaar praatte, stelde de bedrijven voor waarna burgemeester Hans van Daalen middels een slag op de gong de Beursvloer opende. Vanaf dat moment krioelde het op de Beursvloer van vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van bedrijven. Er werden goede zaken gedaan. De eerste match was voor museum Het Pakhuis met wethouder Sarath Hamstra. De wethouder werd door het museum uitgedaagd om mee te draaien tijdens het erfgoed-educatieprogramma dat momenteel in het museum loopt. ,,En als tegenprestatie gaat Sarath ons helpen om een project op te zetten voor mensen die laaggeletterd zijn,” vertelt museumdirecteur Patrick Reeuwijk. ,,Dat is iets wat wij al langer willen en daar gaan we nu over doorpraten.”

Balans

Alzheimer Nederland afd. Noordwest Veluwe maakte drie matches met Zorggroep NW Veluwe, Rotary Ermelo en Zonnebloem Ermelo. The Boxx Factory maakte een match met Materra en BenOnderweg gaat wandelen met Zonnebloem Ermelo. Er werden door de twaalf bedrijven en vijftien maatschappelijke organisaties aan het eind van de avond in totaal 29 matches gesloten. Door Notaris Jacobs werden deze gewaardeerd op € 24.680,00. ,,Een geweldig bedrag,’’ aldus Hans van Zetten. ,,Alles was in balans, bedrijven en maatschappelijke organisaties waren met elkaar in gesprek en het liep fantastisch.’’ Henk van Bruggen en Mariëlle Kuijpers waren de hoekman en -vrouw, zij ondersteunden de deelnemers in het samenbrengen van de match. Leerlingen van Groevenbeek liepen in het kader van hun Maatschappelijke Stages rond met hapjes en drankjes. De hapjes waren gemaakt door mensen van Tante Leut. Om 20.30 uur sloot Sarath Hamstra, ook weer met een gongslag, de Beursvloer 2024. Op naar volgend jaar!