Aldrik Weststrate gaat met pensioen 

ERMELO - De gemeente Ermelo krijgt vanaf begin mei 2024 een nieuwe gemeentesecretaris. Marcel Jacobs volgt Aldrik Weststrate op, die dan na ruim 14 jaar Ermelo met pensioen gaat. Marcel werkt sinds 2017 bij de gemeente Apeldoorn, waar hij momenteel afdelingshoofd Omgevingsbeleid is.

Marcel Jacobs: ,,Ermelo is een prachtig gelegen dorp op de Veluwe met bijbehorende vraagstukken en een mooie schaal. Groot genoeg om groot te denken en klein genoeg om gemoedelijk en herkenbaar te blijven. Of het nu gaat om woningbouw, een vitaal landelijk gebied of ervoor blijven zorgen dat inwoners van Ermelo altijd voldoende hulp en ondersteuning krijgen; daaraan bij mogen dragen in deze rol voelt als een eer en uitdaging tegelijk. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met Ermelo de volgende ontwikkelstap te maken.”

Functies

Jacobs vervulde de afgelopen jaren diverse leidinggevende functies binnen de gemeente Apeldoorn. Hij hield zich daar onder andere bezig met de positionering van de gemeente als werkgever, en werving en selectie. Hij heeft daarnaast ruime ervaring opgedaan in het sociaal én ruimtelijk domein en op gebied van bedrijfsvoering. Hij leverde belangrijke bijdragen aan de organisatieontwikkeling en structuurverandering van de gemeente. De laatste jaren lag zijn focus op de ontwikkeling van het ruimtelijk domein in Apeldoorn. Voor zijn tijd bij de gemeente Apeldoorn werkte hij voor twee consultancybureaus die beide opereren in het publieke domein.

Kennis, ervaring en een goede klik

Het college en de advies- en selectiecommissie die bij het werving- en selectieproces zijn betrokken, zijn enthousiast over de komst van Marcel Jacobs. Burgemeester Hans van Daalen: ,,De ervaring van Marcel, zijn kennis en expertise én zijn kijk op organisatieontwikkeling passen goed bij onze gemeente. Hij heeft in eerdere functies en tijdens onze gesprekken laten zien zeer betrokken te zijn bij het personeel, en hij heeft veel ervaring in ambtelijke- en bestuurlijke omgevingen. Naast zijn rijke ervaring was er ook op persoonlijk vlak een goede klik merkbaar tijdens de gesprekken. We zijn blij dat de vacature tijdig en naar volle tevredenheid is vervuld. Zo zorgen we ook voor de organisatie voor een soepele overgang als onze huidige gemeentesecretaris vertrekt.”

Eerste adviseur

De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en tevens eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie. Hij ondersteunt de collegeleden bij de uitvoering van hun taken en vormt de schakel tussen het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie.