'Retteketet' zal nooit meer zo klinken

ERMELO – Familie, vrienden en medebewoners hebben vandaag hun laatste eer bewezen aan de markante Frans Poppe, bewoner van ’s Heeren Loo. Politie ging voor in de tocht van de Opstandingskerk naar de begraafplaats op het zorgpark van ’s Heeren Loo in Ermelo.

Frans Poppe woonde zeventig jaar op ’s Heeren Loo. Hij was een betrokken lid van showband Doe Maar. Sascha Kortlang, eigenaar van camping De Hanenburg beschrijft hem liefdevol. ,,Hij kwam misschien wel zestig jaar bij ons op de camping. Iedere vrijdag was hij de partij. Fan van de politie. Een hele lieve man.” Uitspraken als ‘retteketet’ en ‘ik laat de kaas niet van mijn brood eten’ deed hij veelvuldig. Met menigeen maakte hij een praatje. ‘Hij was altijd vrolijk’. Afgelopen zondag is hij overleden.

Politiepak

De markante bewoner van ’s Heeren Loo werd door velen herkend aan zijn politiepak. De politie was voor Frans ook een fascinatie. Hoe mooi is het dan dat er vanmiddag een politie auto voorging in de rouwstoet. En op de kist, tussen alle bloemen, lag zijn politiepet. Gezien de vele reacties op sociale media, zal Frans Poppe nog vaak en door velen gemist worden.