Plezier maken met steun van Bibian Mentel Foundation en Stichting BartOverwint

ERMELO - Bart van Loo (7) is afgelopen week derde geworden in Zwitserland met slalomwedstrijden. Hij was daar als deelnemer van de Mentelity Games, de wintersportwedstrijden die werden georganiseerd door de Bibian Mentel Foundation. Bart was daar vorige week vanuit de Hoogstraat Revalidatie uit Utrecht met z'n ouders en met ondersteuning van Stichting BartOverwint.

De Mentelity Games wedstrijden worden georganiseerd door de Bibian Mentel Foundations . Nadat alle deelnemers (allen met een lichamelijke uitdaging) de hele week ski, snowboard of zitskilessen hebben gehad, konden ze op de laatste dag laten zien wat ze hadden geleerd. Het was de bedoeling dat je twee keer dezelfde tijd neerzette en snelheid was ook meegenomen, maar niet persé noodzakelijk om te kunnen winnen. Bart en z'n begeleider Sven vonden snelheid wel belangrijk. Zowel Sven, een vrijwilliger vanuit de Bibian Mentel Foundation, als Bart genoten van het spectakel.

Achtergrond

De Mentelity Games is een 4-daags ski- en snowboard-evenement voor mensen met een lichamelijke uitdaging en wordt gehouden op de pistes van Saas-Grund, Zwitserland. Samen met hun familie en vrienden kunnen deelnemers genieten van dagen vol sneeuwplezier. Tijdens de vier dagen in Zwitserland wordt er een gevarieerd programma aangeboden, met genoeg uitdagingen voor ieder niveau; van een beginnend tot een ervaren wintersporter. Een groot aantal deelnemers, waaronder Bart, gingen voor de eerste keer zitskieën of (aangepast) skieën of snowboarden. ,,Het mooiste is dat deze week de pijn en negativiteit even op de achtergrond was en er nieuwe levensdoelen zijn ontstaan, zowel voor Bart als voor zijn ouders,'' vertelt Arie van Buuren, voorzitter van Stichting BartOverwint.