Alex en de onzichtbare regenjas

ERMELO – Op school kan de 11-jarige Jesaja zich soms moeilijk concentreren. Liever is hij bezig met het bedenken van grappige verhalen. Jesaja is dan ook de bedenker van het boek ‘Alex en de onzichtbare regenjas’. Zijn moeder Melenie heeft hem geholpen om het verhaal en de tekeningen, die ook door Jesaja gemaakt zijn, in een boek te bundelen.

Jesaja tekent de hele dag door, ook als er eigenlijk ander werk op hem te wachten ligt. Maar dat begrijpt zijn juf wel. ,,Ze komen gewoon uit mijn hoofd,” legt Jesaja uit. De jongen heeft een grote fantasie. ,,Het leukste verhaal vind ik die van de poepende bandiet.” Zijn inspiratie kwam bij het zien van een hondendrol. Hij moet er nog om lachen. ,,Het zijn soms dagelijkse dingen uit zijn eigen omgeving,” vult moeder Meleni aan. ,,Vanaf groep 1 hoorden we la dat hij een dromer was en dat hij het liefst wilde tekenen.

Inspireren

Jesaja wil ook andere kinderen inspireren om boeken te schrijven. ,,Er zijn weinig kinderen die een boek maken, terwijl het heel leuk is!” Natuurlijk moet de jongen, die in groep 7 van de Bernhardschool zit, nog veel leren. Nu hij bezig is met een vervolg wil zijn moeder ook dat hij nog kritischer naar zijn werk kijkt. Maar ze is ook vooral trots op het feit dat er een prachtig boek ligt met maar liefst 151 bladzijden. ,,Het was ook heel spannend toen het pakje bij de post zat, eerst met de proefversie en uiteindelijk met het echte boek,” aldus Meleni. Het boek is printing on demand en te bestellen bij mijnbestseller.nl. Op 30 mei staat Jesaja met een kraam in de Hondegatstraat in Harderwijk om zijn boek te promoten.

Bestellen

De tekeningen zijn gemaakt met een fineliner en daarna gedigitaliseerd. ,,Het is grappig en af en toe ook spannend,” vertelt Jesaja die natuurlijk enthousiast zijn boek promoot. ,,Kinderen houden hiervan. Het is leuk om te lezen.” In groep 6 deelde hij de klasgenoten mee dat er een boek aan zat te komen. ,,En nu is het er echt!” Natuurlijk hoopt hij dat heel veel mensen het gaan bestellen. Het verhaal gaat over een jongen die van zijn vader een oude regenjas mag hebben uit het laboratorium waar zijn vader werkt. Niet wetend dat de jas een experiment is. Als Alex dat ontdekt gaat hij op een heldhaftige missie.