Laatste bewegwijzeringspaaltje als openingshandeling

ERMELO – Vanmiddag opende wethouder Ronald van Veen samen met Han van den Heuvel en Marieke Franke, de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe het nieuwe wandelnetwerk in Ermelo. Samen plaatsten ze het laatste bewegwijzeringspaaltje.

Het nieuwe wandelnetwerk in Ermelo bestaat uit meerdere gekleurde wandelroutes. Deze zijn met elkaar verbonden door keuzepunten. Er zijn zeven startlocaties, de locatie bij de Schaapskooi/Ermelose heide is daar één van. Wandelaars kunnen de routes combineren door knooppunten met elkaar te verbinden. Zij kunnen op die manier hun wandelroute samenstellen.

Infrastructuur

,,Er wordt veel gebruik gemaakt van onze recreatieve infrastructuur,” zegt wethouder Ronald van Veen. ,,Al wandelend, te fiets of te paard onze Veluwe verkennen, het kan allemaal. En nu nog beter! Hiermee zetten we Ermelo weer even letterlijk op de kaart, en dat is mooi.” De wethouder kreeg met regelmaat de vraag of er weer een wandelkaart kwam. ,,Ik ben blij dat dat nu mogelijk is geworden. Uiteraard zijn de routes ook digitaal te raadplegen.”

Digitale routeplanner

Het wandelnetwerk is ontwikkeld door Routebureau Veluwe in samenwerking en afstemming met alle terreinbeheerders in de gemeente Ermelo. Het bureau beheert de routenetwerken op de Veluwe, bestemd voor wandelaars, fietsers, ruiters, MTB-ers. Er wordt gezorgd voor eenheid en kwaliteit van de Veluwse routenetwerken. Alle routenetwerken zijn beschikbaar in de digitale routeplanner op www.routesopdeveluwe.nl. Maar er is ook een fysieke wandelkaart om bij de hand te houden. Het doel is een wandelnetwerk voor de regio. Hierdoor kunnen bezoekers altijd snel en duidelijk de informatie en bewegwijzering vinden. Het wandelnetwerk is afgestemd op behoeften van wandelaars en de recreatiezonering. Daarmee draagt het netwerk bij aan de spreiding van wandelaars en de rust voor de natuur. Ondernemers kunnen verbonden worden met het netwerk aan de hand van een ondernemerspaneel. Zij krijgen dan een routepaneel en bewegwijzering van en naar het dichtstbijzijnde deel van het netwerk.