'Vaak staan reizigers opgepropt als sardientjes in blik' 

ERMELO - Iedereen in Nederland moet snel, gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar met het openbaar vervoer (OV) kunnen reizen. Nu en in de toekomst. Daarom werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) aan het toekomstbeeld van het openbaar vervoer in 2040. Dit doet zij samen met provincies, vervoerders en ProRail. Misschien past daar ook de vraag naar een beter bereikbare verbinding per spoor waar raadslid René Arts (Progressief Ermelo) woensdagavond tijdens de raadsvergadering het college naar vroeg. Arts hoopt dat de wethouder in gesprek gaat met NS, ProRail, provincie en buurgemeenten met als doel de dubbeldekker terug te laten keren op het treintraject Utrecht - Zwolle.

Veel Ermeloërs worden regelmatig geconfronteerd met overvolle treinen op het traject. ,,Dagelijks maken veel mensen gebruik van de trein voor woon-werkverkeer, familie- of vriendenbezoek of uitstapjes. Al jaren zijn de treinen op het traject erg druk en de drukte lijkt alleen maar toe te nemen," stelt Arts. ,,Op een groot deel van de dag is staan noodzakelijk en vaak staan reizigers zelfs opgepropt als sardientjes in blik. Dit is een zeer onprettige manier van reizen, helemaal voor mensen op leeftijd of met een beperking."

Later

Ook zou Progressief Ermelo graag zien dat in de avond, zeker in het weekend, de laatste trein later gaat dan nu het geval is. Het bezoeken van een theatervoorstelling of concert in Amersfoort, Utrecht of Zwolle is nu haast niet mogelijk vanwege het relatief vroege tijdstip van de laatste trein op het traject. Wethouder Ronald van Veen zei op vragen van Progressief Ermelo toe zich in te zullen zetten door in gesprek te gaan met buurgemeenten met als doel gezamenlijk bij NS, ProRail en provincie te pleiten voor meer treincapaciteit en een ruimere dienstregeling.