Afscheid van Leo van der Velden en Aldrik Weststrate

ERMELO – ‘Adieu!’ Daarmee eindigde raadslid Leo van der Velden (SGP) zijn afscheidstoespraak woensdagavond. Hij maakt plaats voor René Heij. En natuurlijk waren er veel woorden van dank.

Voor de meeste raadsleden kwam het vertrek van Van der Velden onverwachts. ,,Bijzonder dat je nu weggaat,” zei collega raadslid René Arts. ,,Ik had niet verwacht dat je jouw vertrek nu zou aankondigen. Dat komt ook door Frans Snoek als voorbeeld.” Van der Velden vindt het mooi geweest. Hij is dankbaar dat hij twintig jaar binnen het bestuur bijna alle rollen heeft mogen vervullen. ,,Dankbaar om een deel van de samenleving te vertegenwoordigen en de hele samenleving te dienen!” Tijdens het afscheid kreeg hij een kunstwerk uit handen van burgemeester Hans van Daalen. ,,Een kunstwerk gemaakt door Ria Nijenhuis in beperkte oplage. Ze is kunstenares bij galerie Leonardo da Vinci,” aldus de burgemeester.

Gemeentesecretaris

Ook gemeentesecretaris Aldrik Weststrate nam woensdagavond afscheid. Na 14 jaar gemeentesecretaris te zijn geweest gaat hij met pensioen. ,,Wat gaat dit ‘Huis van Ermelo’ jou missen! Wat heb ik je vaak bewonderd om je flexibiliteit en tomeloze inzet!” sprak Leo van der Velden hem toe. Weststrate kreeg lokale politiek met de paplepel ingegeven aangezien zijn vader in Gorkum raadslid en wethouder was. Weststrate was ruim veertien jaar gemeentesecretaris in Ermelo en eerder ruim acht jaar gemeentesecretaris in Korendijk.