Buurtbewoners Oranjepark ontmoeten elkaar in de Buurtkamer

ERMELO – Vanmiddag kwamen buurtbewoners van het Oranjepark feestelijk bij elkaar bij de Buurtkamer van Kroondomein. Speciaal voor deze gelegenheid was er ook een foodtruck die de aanwezigen van allerlei lekkere hapjes voorzag. De foodtruck werd gewonnen tijdens de jaarlijkse Kerstactie van Van Wijnen Bouw.

Van Wijnen Bouw lanceerde afgelopen december de actie met ditmaal als thema: ‘Win een foodtruck voor je buurt’. Medewerkers en relaties van Van Wijnen konden een buurt nomineren die een foodtruck verdient. Bijvoorbeeld om te vieren dat de buurt gerenoveerd is, omdat er sprake is geweest van bouwoverlast, of omdat er een mooi buurtinitiatief is gestart. Zorggroep Noordwest-Veluwe meldde zich aan voor het project Oranjepark en begin dit jaar kreeg de Zorggroep te horen dat ze de prijs hadden gewonnen. Immers, Jong, oud, gezond of kwetsbaar: je doet ertoe in het Oranjepark! Inwoners van Ermelo en vooral ook de kwetsbare ouderen waarvoor de Zorggroep zich inzet, kunnen langer in hun eigen leefomgeving blijven als individualisme plaatsmaakt voor solidariteit en betrokkenheid. De Zorggroep heeft het initiatief genomen tot deze concrete vorm van ‘de participatiemaatschappij’. Het eerste deel van de woonwijk werd gevormd door de woonzorglocatie Kroondomein en recent leverde Uwoon 42 prachtige sociale huurappartementen Parkstaete op.

Samen eten verbindt

En vanmiddag stond de foodtruck bij de Buurtkamer van Kroondomein met als doel om de bewoners en buurt van Oranjepark een onvergetelijke middag te bezorgen. En wat als iets mensen met elkaar verbindt, dan is het toch wel met elkaar eten. Nadat hier als eerste woonzorglocatie Kroondomein verrees, zijn onlangs concrete vervolgstappen door Uwoon gezet met de bouw van 42 appartementen. De rest van deze zorgzame wijk zal de komende jaren verder worden gebouwd.
Saamhorigheid in een wijk komt niet vanzelf tot stand; iedereen zal hieraan zijn of haar steentje moeten bijdragen. Maar als er iets is wat verbindt, dan is het toch wel: met elkaar eten. De foodtruck vormt daarom de perfecte start van een zomerseizoen vol verbinding!