Provinciebestuur kiest voor vijf windturbines

ERMELO - Provinciale Staten besluiten begin juli over het inpassingsplan Windpark Horst en Telgt. De Staten vinden het belangrijk om de mening, zorgen of ideeën van inwoners te horen. Daarom organiseren zij op woensdag 19 juni een hoorzitting in Ermelo.

Nu Gedeputeerde Staten (GS) hebben ingestemd met het provinciaal inpassingsplan van het Veluwse windpark, vraagt GS aan Provinciale Staten (PS) om dit inpassingsplan definitief vast te stellen. Het provinciebestuur kiest nu voor vijf windturbines. Dat komt overeen met de conclusies uit het planMER. De rapporteurs concluderen dat vijf windturbines beter passen in het landschap en een meer rechte lijn vormen naast de A28.

Hoorzitting 

De hoorzitting vindt plaats op woensdag 19 juni om 19.00 uur in Zalencentrum Ermelo (Stationsstraat 137, 3851 ND Ermelo). Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen hun mening over het inpassingsplan tijdens de hoorzitting kenbaar maken aan Statenleden. Insprekers krijgen ieder 5 minuten spreektijd. Aanmelden voor inspraak kan tot uiterlijk maandag 17 juni om 12.00 uur bij de Statengriffie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Van voorstel tot besluit

In aanloop naar de besluitvorming over het inpassingsplan Windpark Horst en Telgt houden PS op 19 juni een hoorzitting. Vervolgens is er op woensdag 26 juni een oordeelsvormende vergadering. Daarin gaan de politieke fracties met GS en met elkaar in debat. Uiteindelijk besluiten PS tijdens de Statenvergadering van dinsdag 2 en woensdag 3 juli over het inpassingsplan. Beide vergaderingen zijn bij te wonen vanaf de publieke tribune of digitaal te volgen via gelderland.nl/Statenlive.

Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners.