Vastgoedondernemer werkt al 15 jaar aan realisatie van plannen

ERMELO – Leisurelands moet Van den Brink Vastgoed erfpacht verlenen om een hotel en leisure-centrum te ontwikkelen op Strand Horst. Dit is de uitspraak van de rechtbank Gelderland. De rechter wil hiermee het conflict dat al drie jaar loopt, tussen het Ermelose vastgoedbedrijf en Leisurelands dat Strand Horst in eigendom heeft, vlot trekken.

Meer dan vijftien jaar is vastgoedondernemer Bert van den Brink al bezig met plannen maken om een hotel en een evenementenhal op Strand Horst te realiseren. In 2014 ondertekende Van den Brink hiervoor een intentieovereenkomst en in 2021 werden de bestemmingsplannen eindelijk goedgekeurd. Daarna gingen de partijen in gesprek over de voorwaarden, maar er volgde geen nieuwe overeenkomst. Het leidde tot een conflict omdat Leisurelands nu de grond niet in erfpacht wil geven. Gevolg is dat Van den Brink zijn plannen alsnog niet zou kunnen realiseren.

Dwangsom

De rechter heeft bepaald dat Leisurelands een dwangsom van 2.000 euro (met een maximum van 500.000 euro) verbeurt wanneer zij in gebreke blijft. Wel kan de organisatie nog in hoger beroep gaan. ,,Ik denk dat Kees Rutten er weinig van snapt en door zijn jurist moet worden bij gepraat,” zegt Van den Brink. ,,Hij heeft drie jaar voorbij laten gaan wat zowel Leisurelands als de gemeente Ermelo veel geld heeft gekost.” Ook vastgoedontwikkelaar Vandenbrink heeft er veel geld en tijd ingestopt. Het hele traject verliep met veel hobbels en er zijn veel jaren voorbij gegaan. ,,Bij de rechter vertelde hij nog dat hij niet ging leveren,” aldus de ondernemer. Van den Brink hoopt dat Leisurelands nu gaat leveren waartoe de rechter hem verplicht heeft.

De gemeente Ermelo, die aandeelhouder is van Leisurelands, wil zich niet bemoeien met det conflict. Wethouder Ronald van Veen noemt het vooral een zaak tussen Leisurelands en Van den Brink Vastgoed.