'Goed gereedschap is het halve werk'

ERMELO/ NUNSPEET - De Inclusief Groep organiseerde afgelopen woensdag wederom een succesvolle Maatjesmiddag. Gemeenteraadsleden, wethouders en leden van de Adviesraad en Participatieraad uit de regio waren hierbij aanwezig. Na een korte introductie door Risco Balkenende, directeur Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Vervolgens vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om daar een uurtje mee te werken. Fractievertegenwoordiger Gert Jan Koetsier (SGP Ermelo) ging aan de slag met medewerkers van de afdeling Groen.

Wethouder Ben Engberts uit Oldebroek werkte samen met Anneke in de productie. ,,Dit werk lijkt eenvoudig, maar er gelden strenge kwaliteitseisen. Het is indrukwekkend om te zien hoe zorgvuldig alles wordt gecontroleerd. En het is mooi om te horen hoe trots Anneke vertelt over het werk wat ze doet,” aldus Engberts. Koetsier pakte samen met Arno Hardonk, raadslid ChristenUnie Oldebroek het tuingereedschap. Handen uit de mouwen, dus. Ze werkten mee in de groenvoorziening en bewonderden het mooie en duurzame gereedschap. Maar zoals een groenmedewerker terecht opmerkte: "Goed gereedschap is het halve werk."

Taaitaai poppen

Arjan Kremer, raadslid ChristenUnie Zeewolde, werd gekoppeld aan Naomi en mocht meewerken op de Foodafdeling. Maar dan wel volledig volgens de HCCAP eisen. Dus met stofjas, overschoenen en haarnetje. ,,Goed om te horen dat medewerkers hiervoor opgeleid worden. En leuk om te zien dat de zomer nog moet beginnen, maar dat bij Inclusief Groep de taaitaai poppen alweer ingepakt worden,” aldus Kremer. Na een uur werken kwamen de deelnemers samen in het bedrijfsrestaurant. Het nagesprek benadrukte het belang van een inclusieve werkomgeving. ,,Werk is veel meer dan alleen een salaris. Het geeft trots, voldoening en een gevoel van waarde," was een uitspraak die alle aanwezigen herkenden. De meerwaarde van werk wordt bevestigd door het enthousiasme waarmee medewerkers over hun werkplek vertellen.

Toekomstscenario's en Gemeentelijke Financiën

Het lopende onderzoek van Berenschot naar de toekomst van Inclusief Groep werd ook kort besproken. Gemeenten beslissen in september welke scenario's verder worden uitgewerkt. De Maatjesmiddagen staan bekend om hun aantrekkingskracht voor zowel genodigden als medewerkers. De medewerkers van Inclusief Groep genieten ervan om hun dagelijkse werkzaamheden te delen met hun maatjes.