Eigen investering is gering

ERMELO - Vanaf september kunnen inwoners van Ermelo subsidie aanvragen voor aanpak van slecht geïsoleerde huizen. Het gaat om subsidie voor het isoleren van dak, vloer en beglazing voor woningen met WOZ-waarde tot en met € 431.000,00 op peildatum 1 januari 2022. Een slecht geïsoleerde woning is volgens de regeling een woning met een label D of slechter.

Maar ook woningen met minimaal twee slecht geïsoleerde bouwdelen (dak, vloer, beglazing, muren) vallen hier onder. Bewoners van woningen die in aanmerking komen voor deze subsidie ontvangen in september een brief met een uitleg van de regeling en de mogelijkheid om hiervoor aan te melden. Bewoners kunnen ook zelf isolatiemaatregelen aanbrengen. Voor doe-het-zelvers bestaat de keuze in de subsidie om te kiezen voor een cadeaukaart. De cadeaukaart is in te wisselen voor vooraf geselecteerde isolatiemaatregelen met een maximum van €1.000.

Adviseur

Ook kan men kiezen om de uitvoering te laten doen door een professioneel isolatiebedrijf. Dat kan via de collectieve inkoopactie. Het subsidiebedrag bedraagt hierbij maximaal €2.500. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het offertebedrag van de isolatiemaatregelen. Voor bewoners die nog niet weten welke maatregelen ze kunnen nemen bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een adviseur aan huis. Naast de lokale subsidie voor isolatie is er ook een landelijke subsidie voor deze maatregelen
Het moet dan wel gaan om werkzaamheden door een professionele partij. Op deze manier is de uiteindelijke eigen investering voor isolatie vrij klein. Naast een lager energieverbruik en dus ook een lagere energierekening draagt het isoleren bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot en meer wooncomfort. Zo maken we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kleiner en zetten we stappen in de richting van een klimaatneutraal Ermelo.