Van luisterliedjes tot covers van Rolling Stones

ERMELO - Afgelopen zondag vond de eerste Ermelose editie van Gluren bij de Buren plaats. In tuinen, op pleinen en verspreid door het dorp traden muzikanten, poëten en theatergezelschappen op. Terwijl mensen in de Buurtkamer genoten van de Rolling Stones coverband Black Limousine, speelde even verderop Serendipity. De zangeressen Loesje en Evelyn brachten luisterliedjes ten gehore.

In vijftien Ermelose tuinen vonden artiesten hun publiek. Op een oprit aan de Huygenslaan was het een enorme drukte. Muzikanten Max en Lisa verzorgden daar drie optredens, voornamelijk jazz en soul muziek. Het publiek genoot van de warme stem van Lisa, aangevuld met het prachtige gitaarspel van Max. ,,Waarom ik gitaar ben gaan spelen," vertelde Max tussen twee nummers door. ,,Dat komt door mijn leraar op de basisschool, meester Arend Jansen." Aan het einde van de oprit, bijna op straat stond deze leraar te luisteren, met enige trots.

Laagdrempelig

Gluren bij de Buren is een formule om laagdrempelig buren te leren kennen, onder het genot van lokale podiumkunsten in allerlei disciplines. Landelijk deden ongeveer 1.400 tuinen in 29 gemeenten mee aan het initiatief. Gluren bij de Buren biedt podia aan lokale amateurkunsten en zorgt voor burenontmoetingen. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne.