TV op zwart

ERMELO - Blikwerpen, touwgooien, baldarten en trekkerrace. Het was één groot spelletjesfestijn op de Buitenspeeldag aan de Allerboschweg in Ermelo. Dit is een van de zeven straten van Ermelo waar vaders en moeders verschillende spelletjes hebben bedacht voor de Buitenspeeldag. Sommigen huurden speeltoestellen, andere attributen hadden de bewoners zelf al.

Eén keer per jaar kunnen kinderen rustig en veilig buitenspelen. De Buitenspeeldag is een landelijk evenement en wordt mede mogelijk gemaakt door Jantje Beton, Nickelodeon, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Veilig Verkeer Nederland. TV-zender Nickelodeon heeft vandaag tussen 13.00 uur en 17.00 uur de TV op zwart gezet, zodat de kinderen extra worden gestimuleerd om naar buiten te gaan. Verschillende straten in Nederland organiseren zelf een buitenspeeldag, waaronder ook de Allerboschweg.

Feest

Marcella Hop is één van de initiatiefnemers die deze dag aan de Allerboschweg, die voor de derde keer meedoet, mogelijk heeft gemaakt: ,,Samen met vier andere moeders verzorgen wij in onze straat deze middag. Er wonen ongeveer 25 kinderen in onze straat, en op een paar na doen ze allemaal mee. Na dit feest mogen wij met de kinderen patat gaan eten bij ’t Zomernest, zij verzorgen een speciaal arrangement voor deze kids.”

De Allerboschweg is een hecht straatje. Zo is wel te zien hoe de kinderen elkaar helpen en samen plezier hebben. Er wordt fanatiek meegedaan met de spelletjes, maar het is geen strijd. Het plezier staat voorop. Alle kinderen die meegedaan hebben aan de Buitenspeeldag hebben vrijkaartjes gekregen voor het zwembad dat hiermee haar veertigste verjaardag viert. Of het volgend jaar weer zo’n leuke, zonnige dag wordt is nog even afwachten. Wie naar de mening van de kinderen vraagt, hoort dat dit zeker een vervolg moet krijgen.