Geen toestemming voor bouw paardrijhal

ERMELO - Nadat de aanvraag voor een paardrijhal aan de Buurtweg in Speuld door de gemeenteraad werd afgewezen, hoeft het voor het echtpaar Wijmenga-Schuurmans niet meer zo nodig. Sinds 25 augustus staat hun villa met bedrijfsruimten en manege dan ook te koop.

Hoewel ze met veel plezier hebben gewoond aan de Buurtweg en daar allerlei mogelijkheden zagen voor hun hobby, gooien ze nu feitelijk de handdoek in de ring. Arja Schuurmans rijdt op hoog niveau met IJslandse pony’s waarvoor ze goede trainingsmogelijkheden nodig heeft. Daarvoor wilde het echtpaar een ruime rijhal laten bouwen. Hoewel het college van B&W begin 2014 instemde met de plannen, hield de gemeenteraad dit uiteindelijk toch tegen. Ook de buurt kwam in opstand waardoor de wethouder niet anders kon dan terug te komen op het ingenomen standpunt en de zaak eerst grondig te laten onderzoeken. Nadat er in de commissie Infrastructuur en Ruimte uitgebreid is gediscussieerd over de plannen, werd de aanvraag in september 2014 afgewezen.

Teleurstelling

Het echtpaar is vooral teleurgesteld in de houding van de gemeente. ,,We hebben altijd open en eerlijk met de gemeente, maar ook met de wethouder, gesproken, dus we begrijpen al die commotie niet’’, vertelde het echtpaar vorig jaar aan Ermelo van Nu. Over de commotie die er ontstond met de buurt begreep het stel ook niet goed. ,,Er wordt wel geklaagd maar niet inhoudelijk op de zaak ingegaan. Het ging vooral om ‘waarom zij wel en wij niet’.’’ Na de afwijzing door de gemeente heeft het echtpaar tijd genomen om te bezien of ze verdere stappen zullen ondernemen om toch de paardrijhal te kunnen bouwen. Blijkbaar zien ze er nu van af en hebben ze besloten hun bedrijf te verkopen.