Uitbreiding fietsenplaatsen

ERMELO - Pro Rail gaat na de herinrichting van het Stationsgebied en Dokter van Dalelaan de fietsenstallingen bij het station aanpakken. De enkele rij fietsenrekken worden verwijderd en er komen dubbellaags fietsplaatsen voor in de plaats.

Hoewel het in eerste instantie in de planning lag dat ProRail gelijk op zou werken met de aannemer voor de Dokter van Dalelaan, wordt het toch een gescheiden traject. Jouke Schaafsma van ProRail geeft aan dat Pro Rail in Ermelo op twee locaties aan het werk gaat en dat zij dit dan ook aansluitend uit willen voeren. Schaafsma: ,,Nu hebben wij echter op één locatie een vertraging opgelopen bij verwerving van de grond en daardoor kunnen wij niet gelijk op met de gemeente.’’ Pro Rail kan geen datum noemen waarop de werkzaamheden gaan beginnen aangezien er nog enkele spoedklussen in de regio lopen. ,,Maar, de werkzaamheden zullen in ieder geval dit jaar nog starten,’’ aldus Schaafsma.

Dubbele fietsenrekken

ProRail gaat de enkelzijdige rij fietsenrekken verwijderen. Gezien de uitbreiding op beperkte ruimte is er gekozen voor dubbellaagse fietsplaatsen ,,De enkellaags plaatsen, die direct langs het spoor liggen, gaan we voorzien van hoge overkappingen met dubbellaagse fietsrekken eronder. Hierdoor gaan wij een aantal lage enkelzijdige overkappingen met 336 fietsplaatsen verwijderen en vervangen door een hoge enkelzijdige overkapping met 532 etageplaatsen.’’ Hierdoor zullen er per saldo 196 extra fietsplaatsen komen.