Ermelo muzikaal in actie voor hulp kindsoldaten

ERMELO – Op de twaalfde van de twaalfde (12 december) komt Ermelo in actie. Muzikaal wordt er op het Pauwenplein geld bijeen gebracht voor Serious Request.

Landelijk zetten de DJ’s voor de twaalfde keer in het Glazen Huis, ditmaal in Heerlen, zich samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Kindsoldaten, zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog.

Tirion

,,Een lokale actie om ons steentje bij te dragen zou toch prachtig zijn,” dachten de initiatiefnemers Daniëlle Terpstra en Natalie Overkamp en zij zochten samenwerking met Muziekcentrum Tirion. Al snel ontstond het concrete plan om twaalf uur een muziekpodium te bieden aan zangers, zangeressen, muzikanten etc. ,,Er zijn zoveel enthousiaste bandjes, lokaal en regionaal,” vertellen Tanja en Micha Tirion. Hij is ontzettend enthousiast en plant inmiddels de eerste optredens in. ,,De bedoeling is dat muzikanten gesponsord worden. Dat kan door bedrijven, familie of door acties van scholen of verenigingen.” Doel is om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Toekomstperspectief

,,Het is vlak voor kerst en in die periode vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo,” vertelt Terpstra. ,,Die kinderen verdienen toekomstperspectief, maar daar is echt geld voor nodig.” Gitaarcoach Jesse Borger heeft inmiddels een actiepagina aangemaakt. ,,Vanaf nu kunnen mensen doneren en zo het podium vrij maken voor de muzikanten.” Bandjes kunnen natuurlijk ook zelf voor sponsoren zorgen. En iedereen kan meedoen voor het goede doel.

Glazen Huis

,,Het plan is om iedere artiest of band twaalf minuten podium te bieden,” zegt Terpstra. ,,Maar natuurlijk kunnen mensen ook twee maal twaalf minuten ‘inkopen’. Hoe meer hoe liever!” lacht ze. De 12 staat centraal en de initiatiefnemers hopen dat heel veel Ermeloërs hieraan mee willen werken. ,,Het wordt een leuke dag, want het is ook Kerstmarkt. Hoe mooi is het dan dat we even voor 12 uur bekend kunnen maken dat er een prachtig bedrag naar het Glazen Huis zal gaan!” Ook raadslid Ruud van Eijle, die zelf voor World Vision Nederland momenteel in Irak is en met eigen ogen de problematiek ervaart, werkt mee aan dit initiatief. Hij zal op 12 december iets vertellen over het leven van de kindsoldaten. Artiesten die willen optreden en meer informatie willen hebben, kunnen contact opnemen met Micha Tirion via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..