Kinderen stappen over op water

ERMELO – Vanmorgen kregen de kinderen van basisschool de Arendshorst bezoek van de artiesten Yes-R en Raak. Dit ter gelegenheid van de Vitens Kraanwaterdag.

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is. En een suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot gewichtsafname bij schoolkinderen. Daarbij signaleren leerkrachten dat leerlingen die overgestapt zijn op water drinken zich beter en langer kunnen concentreren.
De Kraanwaterdag moet een vaste dag per week worden waarop kinderen op de basisschool alleen water uit de kraan drinken. Het idee is vergelijkbaar met een wekelijkse fruitdag. Landelijk hebben zich meer dan vijfhonderd scholen aangemeld, in Gelderland doen 133 scholen mee.

Campagne

Vanmorgen werd de aftrap voor de campagne gehouden op de Arendshorst. Leerlingen proostten met hun bidons met water. De artiesten Yes-R en Raak brachten het kraanwaterlied ten gehore. En ook de meester rapte mee. De leerlingen stonden aansluitend in de rij om met Yes-R op de foto te gaan. Ook Fazil uit groep 7 wachtte geduldig. ,,Ik vind het erg leuk. Ik kijk altijd op Youtube naar hem.” Er werden handtekeningen uitgedeeld, maar vooral ook water gedronken. De kraanwaterdag is een initiatief van Vitens. Het wordt ondersteund door Jongeren Op Gezond Gewicht en het Voedingscentrum.