KNHS haalt Wereldkampioenschap dressuurpaarden naar Ermelo

ERMELO - De Provincie Gelderland wil samen met de gemeente Ermelo en de KNHS een rotonde aanleggen op de N302, de Flevoweg waardoor er een betere verkeersafwikkeling ontstaat.

De Provincie combineert dit met het groot onderhoud aan deze provinciale weg. De realisatie van deze rotonde, die met name bedoeld is voor paardenliefhebbers die het hippisch centrum bezoeken, kost € 600.000,-. Hiervan komt € 400.000,- voor rekening van de provincie. De gemeente Ermelo wil een ton bijdragen op voorwaarde dat de KNHS ook een ton bijdraagt. ,,Die cofinanciering is een harde eis,” zegt wethouder Jan van Eijsden.

Zwaar verkeer

Het terrein trekt jaarlijks circa 250.000 bezoekers. ,,Het is vooral ‘zwaar verkeer’ wat moet afslaan richting de Beek,” voegt Van Eijsden toe. ,,Met zo’n paardentrailer achter je auto kan je niet snel optrekken. Het is dus echt noodzaak. Ook moet een stukje van de Beek worden verbreed.” Dit jaar heeft de provincie het groot onderhoud van de Flevoweg in de planning. Dit heeft de KNHS, het kloppend hart van Hippisch Nederland, aangegrepen om in overleg met de gemeente en de provincie tot een oplossing te komen.

Perfecte locatie

Van 28 tot en met 31 juli 2016 wordt het prestigieuze FEI Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het kampioenschap is voor de periode van 2016 tot en met 2018 toegewezen aan Nederland. Sinds 1997 werd het WK georganiseerd in het Duitse Verden. De verhuizing naar Nederlandse bodem betekent dus een grote verandering na bijna twintig jaar historie in Duitsland. Maar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, dat 24 hectare groot is en anderhalf jaar geleden officieel werd geopend door Koning Willem-Alexander, biedt voor dit kampioenschap een perfecte locatie. Het terrein is hiermee één van de grote recreatieve attracties van de regio en is daarmee belangrijk voor de regionale economie.