Leuvenum laat zich zien in Assen

ERMELO - Vandaag deed Joris van der Borch tot Verwolde, kok van de keukenbrigade van restaurant Het Roode Koper mee aan het Horeca EvenTT in Assen. Hij won daarbij zelfs een eerste prijs in de categorie Innovatieve Chef. Hotelier Jon-Ivar Sörensen van Het Roode Koper kan weer trots zijn.

De jonge kok Van der Borch tot Verwolde won helaas in januari de Gouden Koksmuts niet, maar viel vandaag tijdens de prestigieuze kookwedstijd op dé vakbeurs van Noord Nederland wel in de prijzen. Hij werd eerste in de categorie Innovatieve Chef. In het deelnemersveld van tien koks uit exclusieve restaurants nam Van der Borch de prijs mee naar Ermelo. De jaarlijkse vakbeurs HorecaEvenTT in Assen wordt voor de negende keer georganiseerd en staat dit jaar in het teken van inspireren, motiveren en experimenteren. De kok van Het Roode Koper won een prijs van 250 euro. ,,Het was een leuke wedstijd en ik ben ook weer een ervaring rijker,’’ lacht de kok, ,,en dan ook nog eerste worden. Geweldig!’’ Tijdens de culinaire topwedstijd bereidde Van der Boch als voorgerecht snoekbaars gebrand en tartaar, gemarineerde shi-taken, appel, venkel, rode kool zoet zuur en dressing van rode kool, paling en een schuim van bloemkool. Voor het hoofdgerecht koos hij voor rosé gebraden hertfilet, stoof van het hert, krokant bladerdeeg, pastinaak, rode biet, zoet zuur van spruit en een eigen jus en een soufflé van kwark, curd van citroen, crème van chocolade en koffie. Van de Borch: ,,Ik heb wel goed voor de wedstrijd geoefend. We hadden tijdens de wedstrijd in totaal 2 uur de tijd om alles voor te bereiden, en daarna moesten we om het half uur een gang meegeven.’’

Jury

Ook sous-chef Gert van der Heijden van Het Roode Koper deed mee in Assen, in de categorie Grand Prix EvenTT Culinair, koken op het hoogste niveau. Onder de negen deelnemers in deze categorie zaten vijf sterrenkoks. Helaas lukte het Van der Heijden niet om zich naar een podiumplaats te koken. Tijdens de wedstrijden wordt er door een zeer kundig en ervaren vakjury gejureerd. Onder de juryleden driesterrenkoks van De Leest uit Vaassen en De Librije uit Zwolle.