'De vele reacties zijn hartverwarmend'

ERMELO - De menkar hebben ze niet terug, wel zijn ze overspoeld met lieve reacties en heel veel media-aandacht. Vanavond is zorgboerderij Stal van Zundert zelfs bij SBS6 te zien. Astrid en Wilfried van Zundert hopen dat het helpt om de, voor de zorgboerderij zo belangrijke, wagen weer terug te krijgen.

Heel veel mensen reageerden op social media. ,,Het bericht is ook massaal gedeeld en zo'n 40.000 keer bekeken," meldt Astrid van Zundert vandaag. Ook het donderdag geplaatste artikel op Ermelo van Nu werd enorm vaak gelezen en gedeeld. Vanmorgen stond er een groot artikel in De Stentor en vanavond om 22.30 uur besteedt ook Hart van Nederland er aandacht aan; de diefstal van de menkar. De kar werd veel gebruikt om met deelnemers van de zorgboerderij ritjes te maken. De menwagen is ’s nachts uit de veldschuur gestolen. De kar stond in de schuur zonder de bijbehorende boom. Echter die boom hebben ze ook meegenomen, waaruit blijkt dat het in ieder geval kenners zijn geweest.

TV ploeg

Vandaag kwam de filmploeg van SBS6 naar Ermelo om opnames te maken bij Stal van Zundert. ,,De kinderen waren afgelopen dagen allemaal aangeslagen dat de menkar was gestolen," vertelt Van Zundert. ,,Maar een man met een microfoon en een man met een grote camera vonden ze toch ook enorm interessant." De kinderen stelden spontaan allemaal vragen. ,,Gelukkig waren de mensen van SBS 6 heel geduldig om het allemaal uit te leggen." Al met al was de TV-ploeg een uur op het terrein. ,,En daar blijft dan een halve minuut van over," zegt de eigenaresse van de zorgboerderij. ,,Helaas is de kar niet teruggevonden, maar de vele reacties zijn hartverwarmend. Mensen uit heel het land leven mee en dat is toch een troost. Ook heeft iemand uit Ermelo nog aangeboden dat we haar kar mogen lenen en dat helpt!"