Kerstboominleveractie van de gemeente

ERMELO – De gemeente Ermelo organiseert ook dit jaar weer de mogelijkheid om geld te verdienen met het inleveren van kerstbomen. Wie jonger is dan 14 jaar krijgt voor elke ingeleverde kerstboom 50 eurocent.

Wie wil er nu geen geld verdienen? Kom de eigen kerstboom inleveren en neem dan gelijk de kerstboom van buren opa, oma of andere familieleden en kennissen mee. Kinderen jonger dan 14 jaar krijgen voor iedere ingeleverde kerstboom 50 eurocent. Oudere kinderen en volwassenen kunnen hun boom ook kwijt bij de inleverpunten, maar zij krijgen hier geen geld voor. Vorig jaar werden in totaal 759 bomen ingeleverd. De kerstbomen kunnen op woensdag 4 januari worden ingeleverd tussen 13.15 en 15.30 uur op verschillende plekken in de gemeente. Op de hoek Varenlaan/Veldweg, Lijsterlaan ter hoogte van nr. 6), de parkeerplaats van DVS’33 aan de Sportlaan, Arianehof ter hoogte van nr.11-13 en op de hoek Veldwijkerweg/ Rengersland. De kerstboom moet uit de emmer gehaald worden en het gaas moet van de kluit verwijderd zijn.

Afvalbrengcentrum

De kerstboom kan op vertoon van de afvalpas ook gratis weggebracht worden naar afvalbrengcentrum Kamphorst aan het Rodeschuurderwegje 26-28 in Ermelo. De kerstbomen worden niet door de gemeente opgehaald. Na inzameling worden de kerstbomen duurzaam verwerkt. Zo wordt er bijvoorbeeld compost voor land- en tuinbouw of potgrond voor uw eigen tuin van gemaakt. Verbrand de kerstbomen liever niet tijdens oud en nieuw, dat voorkomt onnodige luchtvervuiling en CO2-uitstoot.