Nuborgh College door naar de landelijke finale  

ERMELO/ ARNHEM - Vrijdagmiddag was Christelijk College Groevenbeek aanwezig in het Stadhuis van Arnhem. Aanleiding was de nominatie die vmbo-docente Lucelle Deneer (maatschappijleer) had gekregen voor de verkiezing van de Nationale Onderwijsprijs 2015-2017, afdeling Gelderland.

Lucelle Deneer had de nominatie binnengehaald met het door haar zelf bedachte onderwijsproject 'Ook ik heb mijn vmbo-diploma!' In dit project ontdekken de vmbo-leerlingen hoe waardevol een vmbo-diploma is en welke mooie kansen het biedt voor een prachtig beroep. De docente laat haar leerlingen met dit project ontdekken dat ze trots mogen zijn op hun opleiding en op hun talenten. Van de veertig Gelderse scholen die projecten hadden ingediend heeft de jury er uiteindelijk vijf uitgekozen en genomineerd voor de Onderwijsprijs, waaronder dus ook Groevenbeek.

Publieksprijs

Deneer kreeg vrijdagmiddag de derde prijs uitgereikt en de publieksprijs voor beste presentatie. Tijdens de presentatie was er een grote rol weggelegd voor acht vmbo-leerlingen die verschillende beroepen uitbeelden en samen met muziekdocente Nienke de Jong werd er een muzieknummer ten gehore brachten. ,,Natuurlijk was ik liever eerste geworden," lacht Deneer. ,,Maar Elburg had een heel vernieuwend project met een iPad in combinatie met bewegingsonderwijs." Hiermee won het Nuborgh College uit Elburg de eerste prijs. Deze school gaat door naar de landeljke finale in Rotterdam. Het platform LERAAR.24 heeft onlangs op Groevenbeek een film opgenomen over het project 'Ook ik heb een vmbo-diploma!'