Gemeente en volksuniversiteit hebben locaties bekeken

ERMELO - Er lijkt een geschikte locatie te zijn gevonden voor volksuniversiteit Vuvera. ,,Wij zijn erg enthousiast over het schoolgebouw aan de Cronjéstraat, de voormalige Vlinderboom,” vertelt voorzitter Ida Stoevelaar.

Het bestuur van Vuvera en een aantal docenten hebben samen met wethouder Laurens Klappe drie mogelijke huisvestingslocaties bekeken. Het meedenken en samen optrekken op zoek naar een nieuwe geschikte plek is voor alle partijen goed geweest. Vuvera werd eind vorig jaar overdonderd door de mededeling dat men Het Palet moest verlaten in verband met nieuwbouwplannen aan de Kozakkenkamp. ,,Het hing al een tijdje boven ons hoofd, maar we wisten helemaal niet wanneer dit zou gebeuren,” vertelt Stoevelaar. De gemeente heeft zich vervolgens behoorlijk ingespannen om met alternatieven te komen.

Om te kijken naar een geschikte en passende nieuwe locatie werd er een rondleiding georganiseerd langs De Dialoog, het pand aan de Kerklaan 8 en de Vlinderboom. De laatste heeft de voorkeur en lijkt het meest geschikt. Wel moeten er nog wat dingen worden uitgewerkt. ,,We willen dan graag een overeenkomst voor minimaal drie jaar,” meldt Stoevelaar. ,,In afwachting op de ontwikkelingen van het Huis van Bestuur en Cultuur.” De organisatie is inmiddels druk bezig met het samenstellen van het cursusprogramma en als alles doorgaat hoopt men dan eind augustus de Open Dag te houden op de nieuwe locatie. ,,Het schoolgebouw aan de Cronjéstraat biedt ook nieuwe mogelijkheden. Dat willen we allemaal goed bekijken. Daarom gaan we volgende week voor een tweede bezichtiging,” vertelt de tevreden voorzitter.