Klompenpad verbindt buurtschappen Horst en Telgt

ERMELO - Met een dag vol zonneschijn kon de Voorjaarsdag in Horst en Telgt op geen betere dag gepland worden. Dat er deze zaterdag nog een koude wind stond, hield de bezoekers niet tegen.

Er werd dan ook volop gefietst en gewandeld er kwamen veel bezoekers bij de deelnemende bedrijven. Dat er in de buurtschappen wat te doen was, was niet te missen: volop versiering met groene en gele ballonnen, een springkussen bij De Oude Meul en zelfs de paashaas was van de partij. Overal was volop bedrijvigheid.

Pelserpad

Rond 14.00 uur opende wethouder Jan van den Bosch het vernieuwde ‘Pelserpad’. Sinds de opening van dit klompenpad zes jaar geleden, is het al meerdere malen uitgebreid. Ook een deel van het instellingsterrein van ’s Heeren Loo is daarbij onderdeel geworden. Met deze heropening zijn ook nieuwe gronden opengesteld voor de wandelaars. Van den Bosch liet weten blij te zijn dat de beek die de buurtschappen Horst en Telgt van elkaar scheidt in het nieuwe traject is opgenomen. Daarbij verwees hij naar het historische belang van de omgeving. Ook zijn eigen verleden kwam daarbij nog ter sprake: ,,Misschien schop ik tegen wat schenen, maar als geboren Horstenaar vind ik het mooi dat de beek Horsterbeek heet en geen Telgterbeek.”

Knapzak

Van den Bosch bedankte mede namens Landschapsbeheer Gelderland de vrijwilligers en grondeigenaren die het vernieuwde pad hebben mogelijk gemaakt. Daarna volgde de openingshandeling en kon er door de bezoekers, met knapzak en al, over het nieuwe tracé worden gewandeld.