Indirockband heeft grensoverschrijdende ambities

ERMELO - De Ermelose rockband Backgammon is met spoed op zoek naar repetitieruimte. Nu de mannen de kans krijgen om internationaal te gaan, willen ze iedere minuut dat ze kunnen repeteren. ,,Dit kan in een lege schuur, een klaslokaal of bijvoorbeeld een kantoorruimte,” vertelt zanger en tekstschrijver Thijs van der Meulen. Een aantal bandleden zit op de Herman Broodacademie en heeft bijna zomervakantie. ,,Juist in die maanden willen we flink repeteren.”

Backgammon heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse Esther Creative Group (ECG). Daardoor liggen er carrièremogelijkheden in een achttal landen: USA, Canada, Mexico, Brazilië, Argentinië, Chili, Australië en de UK. ECG oprichter Tom Sarig, voormalig manager van Lou Reed, ziet mogelijkheden voor de Ermeloërs en die kans nemen ze met beide handen aan. Van der Meulen is daarom ook fanatiek aan het kijken naar een geschikte ruimte voor de komende maanden. ,,We maken nu gebruik van de Popschool in Harderwijk en dat is een superlocatie, maar om intensief te repeteren zouden we graag een ruimte voor ons zelf hebben. Dit hoeft niet groter te zijn dan een gemiddelde huiskamer.”

Dromen

De Ermelose band speelde zich in 2015 al flink in de kijker. Niet alleen in Nederland trouwens. In de zomer van 2015 werd de band omarmd door het publiek in Engeland en België. Backgammon wist zich vervolgens te plaatsen voor de Grote Prijs van Nederland en mocht 2016 beginnen in de grote zaal van Paradiso. ,,Dreams come true,” zei drummer Pim hierover, niet wetende welke dromen er nog zouden volgen. De band keerde op 10 februari overigens terug naar het Amsterdamse poppodium voor de release van de nieuwste cd. Backgammon is zeker niet klaar met het realiseren van nieuwe dromen. En daar werken ze hard aan. Wie denkt Backgammon de komende maanden te kunnen helpen aan een geschikte repetitieruimte, kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.