Speciaal Voortgezet Onderwijs geclusterd op landgoed Veldwijk

ERMELO/ NUNSPEET - Het Speciaal Voortgezet Onderwijs De Ambelt draagt op 1 augustus de leerlingen, medewerkers en het onderwijsaanbod in de regio over aan andere schoolbesturen. De leerlingen van de Ambelt Nunspeet aan de Elspeterweg worden samengevoegd met de leerlingen van De Rietschansschool, beiden onder bestuur van de 's Heeren Loo Onderwijs.

De Rietschansschool in Ermelo is nu onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort, maar wordt per 1 augustus overgedragen aan ’s Heeren Loo Onderwijs. De leerlingen van De Ambelt Nunspeet zullen ook vanaf het nieuwe schooljaar intrekken in het schoolgebouw aan de Horsterweg te Ermelo. Het uitgangspunt is een passende plek voor elke leerling. Ruim twee jaar geleden maakte de Onderwijsgroep Amersfoort bekend dat men zich wilde focussen op het onderwijs in Amersfoort en dat er voor de Rietschans gezocht werd naar een bestuur binnen het samenwerkingsverband Noordwest Veluwe. Eind 2015 maakte directeur Maarten Faas van De Ambelt bekend dat deze school in 2017 op zou houden te bestaan. Sindsdien waren beide organisaties ook al gesprek met ’s Heeren Loo Onderwijs.

De Rietschansschool, die nog een aantal lokalen achter De Hooge Riet in gebruik had, heeft de afgelopen dagen de spullen verhuisd. De onderbouw was dit schooljaar nog gehuisvest in deze dependance, maar alles gaat nu naar de Horsterweg. De Ambelt en de Rietschansschool gaan weliswaar naar hetzelfde gebouw, toch blijven het aparte scholen. ,,De Ambelt is opgedeeld en ‘bestaat’ formeel niet meer,” legt Lenny den Hartog, decaan van de Rietschansschool, uit. Het zijn dus aparte onderwijsinstellingen met hun eigen expertise. ,,We zijn blij met deze stap omdat we nu weer dichter bij de zorg komen en dat is ook waar de kracht van onze school zit,” aldus Den Hartog. Wethouder Laurens Klappe van de gemeente Ermelo is ook blij met deze ontwikkeling. ,,We zijn er al een tijdje over in overleg geweest. Ook over de huisvesting. Het is inderdaad mooi dat de kennis gebundeld wordt en deze leerlingen in Ermelo terecht kunnen. Het past ook goed in de filosofie van passend onderwijs om naast kennis op de scholen ook voldoende specialistische kennis in de regio te hebben.” De locatie aan de Horsterweg wordt nog meer het adres voor Speciaal Voortgezet Onderwijs. Dit geldt voor leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 havo/TL/KB. Nieuwe eerstejaars BB/KB en AMG-leerlingen komen op de locatie Emaus College aan de Groene Allee.