WerkCentraal

Reparatie waterspeeltoestel vraagt meer tijd

ERMELO - De loopbrug in het Indianenbos is weer hersteld. Het waterspeeltoestel is nog wel buiten gebruik. Anderhalve week geleden meldde de gemeente Ermelo dat er hekken om de twee toestellen geplaatst waren voor de veiligheid van de spelende kinderen. Maker Jaap de Vries wist de loopbrug snel te repareren. ,,De kabels waren uitgezet door de warmte, die hebben we opnieuw strak gespannen.”

De loopbrug is net als het waterspeeltoestel enorm populair. ,,Maar heeft ook nadelen,” stelt de persvoorlichter van de gemeente. ,,Door het water spoelt veel zand onder de aangebrachte stenen en het beton weg. Hierdoor zijn grote gaten onder de stenen en boomwortels ontstaan. Dit is zeer gevaarlijk. Tot er een goede oplossing gevonden is, blijft het toestel volledig afgedekt met zand.” Deze reparatie neemt meer tijd in beslag. Wanneer de waterpomp weer in werking wordt gesteld, is nog niet bekend.

De brug loopt over de greppel, die midden in het indianenbos gelegen. Dit speeltoestel is een schenking van Rotaryclub Harderwijk – Oud Groevenbeek.