Woud en hout in alle vormen

ERMELO - Afgelopen zaterdag hebben tientallen kinderen meegewerkt aan een viertal totempalen. Dit gebeurde tijdens de Dag van Woud&Hout op het Molenaarsplein in Ermelo. De palen zullen de komende weken te zien zijn op het Molenaarsplein. Daarna krijgen ze een vaste plek in het Indianenbos.

Boswachter Henk Jan Zwart van de gemeente Ermelo gaf bezoekers informatie over de Ermelose bossen en de grote diversiteit. Hij werd hierbij geassisteerd door Jelle Blaauw. Ook medewerkers van Jaap de Vries Producties waren zaterdag aanwezig om te laten zien wat er van lokaal hout gemaakt wordt. De Vries maakt picknickbanken en pergola's, maar ook bewegwijzeringsborden. Dit bedrijf maakte ook de houten loopbrug in het Indianenbos.

Kraak de code

Museum Het Pakhuis had, speciaal voor de Dag van Woud&Hout houten ansichtkaarten om te versturen. Daarnaast konden kinderen houten spellen spelen. Voor het museum is een drukke tijd aangebroken, het vakantieprogramma. Bijna iedere dag is er iets bijzonders te beleven. Het Pakhuis staat geheel in het teken van de Romeinen. Je moet dan ook niet verbaasd opkijken als je oog in oog staat met een echte Romeinse soldaat. ,,Geheime boodschappen zijn hier echter niet voor alle oren en ogen bestemd!"  vertelt Germa Greving vanuit het museum. Op woensdag 12 juli kan iedereen vanaf twee uur proberen de code van keizer Julius Caesar te kraken. ,,Lukt het jou om voldoende punten te scoren en de dagwinnaar te worden? Denk er maar niet te veel over na wat er kan gebeuren als je niet alle opdrachten van de keizer goed uitvoert. Kraak de code is voor gezinnen die houden van een uitdaging!" zo meldt Greving.

Spiegel

Theatergroep Spiegel heeft voor deze tentoonstelling een speciale familievoorstelling gemaakt. De keizer verveelt zich! Maar wat moet hij er aan doen? Op donderdag 13 juli voert theatergroep Spiegel een tweetal voorstellingen op in Het Pakhuis: om 13.30 en 15.00. Kaarten zijn vooraf te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De kosten zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum. De voorstelling is geschikt voor kinderen tussen 3-10 jaar. www.hetpakhuisermelo.nl