'Ik doe het voor de kinderen - niet voor mezelf'

ERMELO/ ASSEN - Vandaag zijn de Ermeloërs Chris Magendans, Emmo Bouw, Evert Morren, Bram van Winkoop en Albert van Winkoop op de TT in Assen om kinderen die vechten tegen kanker een mooie dag te bezorgen.

De Circuitdag op het TT-circuit van Assen werd in 2005 voor het eerst georganiseerd en bedoeld voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. ‘Scheuren’ in een Maserati of Ferrari met echte coureurs op het Circuit van Assen. Achterop de motor stappen om het Circuit te verkennen. Over het nabijgelegen militaire terrein crossen in een tankwagen of Dakartruck. Een helikoptervlucht maken, in een politieboot varen, vissen, zelf een kart besturen, spelletjes doen met de Politie, Brandweer, ANWB. ,,Het gaat erom dat die kinderen een onvergetelijke dag hebben,” zei Bram van Winkoop gisteren voordat de club uit Ermelo vertrok. ,,We hebben ook een patatwagen mee,” vulde Albert van Winkoop aan. Voor hem is het de dertiende keer dat hij erbij is. 

Regen

Waar ze zich een beetje zorgen om maken is het weer. ,,Maar vorig jaar was het een enorme hitte. Toen heb ik een paar mannen tussentijds naar de Sligro gestuurd om extra water te halen, pallets vol.” Van Winkoop kwam als motorcoureur zeer regelmatig op het circuit in Assen en hoefde niet lang na te denken toen men hem vroeg als organisator voor deze dag. En zo raken ook veel Ermeloërs langzaam betrokken bij dit goede doel. ,,Ik doe het voor de kinderen, niet voor mezelf,’’ stelt hij. ,,Zo kunnen ze even hun ziekte vergeten.”

De stichting Against Cancer gaat haar slogan, ook op deze regenachtige dag dan ook weer waar kunnen maken: Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker.